Sluiten

Artisjok tonnato

2 artisjokken

zout

1 eetlepel citroensap

1 dl droge witte wijn

Voor de saus:

1/2 blikje tonijn in olie

1/2 sjalotje

1 klein teentje knoflook

2 el witte wijnazijn of citroensap

4 el olijfolie

1/2 handje gemengde kruiden (tijm, oregano, basilicum, peterselie)

1/2 el kappertjes

zout en peper (versgemalen)

Artisjokken afspoelen, met een draaiende beweging de stengel van de knop draaien en onderkant recht afsnijden, zodat de artisjok goed kan staan. Gaar koken totdat de blaadjes makkelijk loslaten (duur is afhankelijk van het soort). Laten uitlekken en afkoelen.

Saus bereiden:

Tonijn afgieten, sjalotje en knoflook fijn snipperen en met staafmixer pureren, samen met de olie en azijn of citroensap. Kruiden, kappertjes en zout en peper naar smaak toevoegen.

Artisjokken serveren met saus erbij. En dan genieten: Blaadjes van de artisjok trekken, in de saus dopen en onderste dikke deel uitzuigen. De binnenste blaadjes zijn niet eetbaar, het hooi ook niet, maar de bodem is het lekkerst.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen