Sluiten

Linzen-groentensoep

  1. Linzen-groentensoep

300 g gemengde groenten in stukjes gesneden: selderij, kool, wortel, prei, ui, koolraap en/of venkel

80 g linzen 

evt 30 g gierst of grutten 

1/2 liter bouillon naar keuze 

2 laurierbladeren 

peper en zout 

1/2 tl tijm 

1/2 tl bonenkruid

1/2 tl koriander- of paprikapoeder 

scheutje sojasaus

evt vers gehakte peterselie en of selderijblad

Kook de linzen met laurierbladeren in ruim water in 20 min bijna gaar. Roerbak de groenten een paar minuten met een scheutje olie en voeg dan de bouillon en gierst of grutten toe. Laat dit mengsel ruim 10 min koken. Voeg dan de kokende linzen met vocht erbij en maak de soep verder op smaak met de kruiden, een scheutje sojasaus, peper en evt zout. Laat de soep nog 5 min koken en voeg dan naar wens vers gehakte peterselie en of selderijblad toe. Maak de soep een aantal uren van tevoren klaar, dan is de smaak goed doorgetrokken. (Na een dag staan is deze soep nog lekkerder van smaak.)

Variatie met spek:

Voeg uitgebakken spekjes aan de soep toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen