Sluiten

Snijbonen klaarmaken

In een mum van tijd maak je de allerlekkerste biologische snijbonen klaar. Heel eenvoudig te doen met een beetje snijwerk. Makkelijk en smaakvol! 

  1. Snijbonen klaarmaken

Ingrediënten

  • 600 g snijbonen
  • klontje boter

Bereiding

  1. Snij de punten van de bonen en trek zo nodig de draad er ook af. 
  2. Was de bonen en snij ze in stukken van enkele centimeters of dunner. Je kunt ze ook met een molentje of met de keukenmachine fijnsnijden. 
  3. Kook de bonen beetgaar in een beetje water met een snufje zout in ongeveer 15 minuten. 
  4. Giet de boontjes af en bewaar het vocht eventueel voor een sausje.
  5. Roer een klein klontje boter door de warme boontjes. Op deze eenvoudige manier komt de fijne smaak van de snijboon het beste tot haar recht.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Voorbereidingstijd

5 min

Totale tijd

20 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen