Sluiten

Selderijsoep met sinaasappel

  1. Selderijsoep met sinaasappel

1 kleine bos (groen)selderij, in kleine stukken gesneden 

1 ui, gesnipperd 

1 aardappel, in kleine stukjes gesneden 

1 knoflookteentje, geperst 

30 g boter 

3/4 liter water 

1 laurierblad 

1 tl bouillonpoeder 

1 tl geraspte sinaasappelschil 

1/2 bekertje zure room 

evt 1 el echte Engelse marmelade

Verhit de boter in een ruime pan en bak de ui, knoflook en selderij 5 min. Voeg water, bouillonpoeder, laurierblad, sinaasappelschil en aardappelstukjes toe en laat de soep 15-20 min koken. Haal het laurierblad eruit en pureer de massa tot een mooie gladde crème. Voeg 3/4 van de zure room toe en warm de soep nog even op (niet laten koken). Serveer de soep met een toef zure room en evt een halve el marmelade er bovenop.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen