Sluiten

Rode kool met kikkererwten

1/2 rode kool 

1 ui

1 appel

een kop gekookte kikkererwten

een handje rozijnen

verse bieslook (lente, zomer) of 1 teen knoflook (herfst, winter)

1/2 tl gemberpoeder

1 tl komijnpoeder

1/2 tl kaneel

zeezout naar smaak

olijfolie

Rode kool in dunne reepjes snijden. Ui (en knoflook) klein snijden en fruiten in olie totdat ze glazig is. Specerijen toevoegen, roeren en even meebakken. Kool en rozijnen met een klein scheutje water toevoegen en in 5 à 10 min gaar stoven zodat de kool nog stevig is. Appel klein snijden en met de kikkererwten toevoegen. Even laten door garen. Bieslook fijn knippen en over de rodekoolschotel strooien.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen