Sluiten

Pastinaak-appelsoep

  1. Pastinaak-appelsoep

1 ui, gesnipperd 

1 pastinaak, in kleine stukken gesneden 

1 moesappel, in partjes 

2 el olie 

2/3 liter groente of (kippen)bouillon 

1/2 el mosterd 

peper en zout 

2 el crème fraîche

wat bieslook, fijn geknipt

Fruit de ui in de olie,voeg daarna de stukken pastinaak en appel toe en smoor het mengsel 3 min. Voeg hete bouillon (of heet water met bouillonpoeder) toe en laat 15 min koken. Pureer de soep met een staafmixer of door een grove zeef. Voeg mosterd, peper en zout toe en roer goed door elkaar. Verwarm de soep nog even (verdun de soep naar wens met water). Haal de pan van het vuur en meng vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor. Strooi er nog wat fijngesneden bieslook over of croutons.

Variatie met groenselderij:

Voeg in heel kleine stukjes gesneden groenselderijstengels aan de soep toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen