Sluiten

Koolrabi-bieten salade

  1. Koolrabi-bieten salade

1 kleine koolrabi 

1 kleine rode biet 

1 sjalotje, gesnipperd 

een handje rozijnen 

1/2 appel, in stukjes gesneden 

Dressing: 

2 el mayonaise 

4 el yoghurt 

1 el citroensap 

1 tl mosterd 

peper en zout 

1 el fijn geknipte verse kruiden zoals peterselie, citroen)tijm, citroenmelisse en pepermunt

Schil de koolrabi en rasp hem grof of snijd hem in dunne plakjes. Schil een rauwe rode biet en rasp deze grof. Meng de koolrabi met de biet, sjalotje, rozijnen, dunne schijfjes appel en pijnboompitjes. Maak de dressing en laat deze een kwartiertje in de salade trekken. Garneer eventueel met een paar hele blaadjes munt of melisse.

Variatie met vinaigrette:

Ook met een dressing op basis van olie en azijn is dit een heerlijke salade die mooi van kleur blijft.

Variatie gekookt:

Schil de koolrabi en de rode biet en snijd ze in blokjes. Kook de groente apart van elkaar in 10 min beetgaar. Giet het vocht weg. Meng de afgekoelde gekookte groente met de overige ingrediënten en de dressing. Ook lekker als hoofdgerecht met koude blokjes gekookte aardappel of rijst erdoor.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen