Sluiten

Knolselderijpuree

Puree van knolselderij past bij veel verschillende gerechten. Of gebruik het bijvoorbeeld als alternatief voor aardappelen in een aardappelpuree. 

  1. Knolselderijpuree

Ingrediënten

  • 1 knolselderij 
  • 100 ml melk of room 
  • 1/2  tl koriander of nootmuskaat
  • 1 tl gedroogde tijmblaadjes

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snij hem in 1 centimeter dikke schijven. 
  2. Kook de schijven knolselderij in water met zout zacht in 15 min.
  3. Giet het water af en pureer de selderij.
  4. Meng er een scheutje melk of zure room, peper, zout, koriander en majoraan doorheen. 
  5. Bestrooi eventueel met nootmuskaat. Serveer bij rijst of een andere gekookte graansoort en een groene salade.

Porties

4

Bereidingstijd

10

Voorbereidingstijd

10 min

Totale tijd

20 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen