Sluiten

Kastanjepuree

Hartige kastanjepuree voor bij spruitjes of rode kool.

  1. Kastanjepuree

250 g kastanjes 

1 tl anijszaad

50 ml melk of 50 ml room

0.5 tl tijm 

0.5 tl oregano    

zout en peper naar smaak

Kook de gepelde kastanjes met het anijszaad  in een uur tot moes in water.  Giet het water af en pureer ze met een staafmixer of een roerzeef. Verwarm de melk met de tijm en de oregano tot warm en meng  de puree met de melk en eventueel room of een klontje boter tot een gladde massa. Voeg peper en zout toe naar smaak.  Heerlijk bij gestoofde kool of spruitjes.

Je kunt ook de tijm en oregano vervangen door een vanillestokje en het zout en de peper weglaten maar suiker toevoegen:  50 g voor 2 personen en 100 g voor 4 personen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen