Sluiten

Aardappel-courgetteschotel met ei en kaas

Een ovenschoteltje dat je makkelijk van te voren maakt, zodat je hem alleen nog even op hoeft te warmen.

  1. Aardappel-courgetteschotel met ei en kaas

Ingrediënten 

  • 800 g aardappelen 
  • 500 g courgette 
  • 4 eieren 
  • 200 ml room 
  • 100 ml melk 
  • 150 g kaas 
  • 1 tl rozemarijn 
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ca 15 min. gaar. Snijd deze in plakken van 1 cm. 
  2. Maak de courgette schoon en snijd de courgette in plakken van ca 1 cm.
  3. Leg de plakken aardappel en courgette dakpansgewijs in een ovenschaal.
  4. Klop de eieren met de room en de melk door elkaar. Roer de kaas, rozemarijn, peper en zout erdoor. Schenk dit mengsel over de courgette en de aardappelen.
  5. Bak het geheel in een half uur in de oven op 200°C.

Porties

4

Bereidingstijd

30 min (oventijd)

Voorbereidingstijd

20 min

Totale tijd

55 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen