200 g andijvie
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
25 g rozijnen
naar smaak 1/2 fijngesneden paprika
1 el (olijf)olie
1/2 tl kerrie
1/2 tl oregano
(chili)peper naar smaak
1/2 el sojasaus
Andijviebladeren loshalen en goed wassen. In dunne reepjes snijden. Olie in koekenpan heet laten worden. Fijngesneden ui en knoflook zachtjes aanbakken. Ondertussen rozijnen in ruim water 10 min laten wellen en vervolgens op droge doek uit laten lekken. Courgette in schijfjes snijden en met oregano, kerrie, peper en zout in de koekenpan toevoegen (evt paprika fijnsnijden en ook toevoegen). Het geheel al omscheppend lichtbruin laten bakken. Op het laatst de fijngesneden andijvie, de rozijnen en de sojasaus al omscheppend toevoegen. De andijvie moet knapperig blijven. Lekker in combinatie met spaghetti of macaroni.
-
-
-
-