Sluiten

Aardappelpuree met rode bietjes

  1. Aardappelpuree met rode bietjes

400 g rode bieten 

1 gesnipperde ui,

scheutje olie

600 g aardappelen 

Saus: 

2 hard gekookte eieren,

1 el zure room 

1 el mayonaise 

peper en zout 

1/2 tl paprikapoeder 

1/2 tl kerrie 

1/2 tl mosterd 

1 el citroensap 

2 el fijn gehakte peterselie

Kook de aardappelen gaar. Schil de rauwe bieten, snijd ze in stukjes en fruit deze samen met de ui in hete olie. Voeg een scheutje water toe en laat dit in ruim een kwartier gaar sudderen. Pureer de aardappelen. Pel de eieren, prak ze fijn en meng ze met een mixer of garde met de overige ingrediënten tot een (koude)saus. Roer de saus door de aardappelpuree Meng de bietjes door de puree en serveer direct.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen