Sluiten

Zuurkool (informatie)

  1. Zuurkool (informatie)
zuurkool
Zuurkool is een melkzure groente. Een gistingsproces heeft de rauwe kool lichter verteerbaar gemaakt. Hierbij zijn de vitaminen, mineralen en enzymen behouden gebleven. Zuurkool bevordert de opname van ijzer. Bovendien hebben het melkzuur en de melkzuurbacteriën een stimulerende werking op de spijsvertering en de darmen. (Lang) koken vermindert deze goede eigenschappen. Naast zuurkoolstamppot kunt u ook veel andere gerechten met zuurkool maken. Zuurkool kan heel goed rauw als salade gegeten worden. Meng er een beetje olijfolie en een gesnipperd uitje (en eventueel geraspte wortel of appel) door en u hebt een heerlijke salade. Lekker als bijgerecht of op een hartige boterham. Een soep van bouillon met fijngesneden zuurkool, ui en een paar aardappels in stukjes is een heerlijk verkwikkende soep.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen