Sluiten

Ratatouille met aubergine

  1. Ratatouille met aubergine

1 aubergine, gewassen en in stukjes gesneden 

1 kleine courgette, gewassen en in stukjes gesneden 

1 ui, gesnipperd 

1 teen knoflook, geperst 

1 tomaat, in stukken gesneden 

een flinke scheut olijfolie 

1 tl Provençaalse kruiden 

peper en zout

Bak de in blokjes gesneden aubergine 5 min samen met de andere groenten en knoflook in olijfolie. Voeg een scheut water toe en laat nog 5 tot 10 min gaar sudderen. Maak deze ratatouille op smaak met Provençaalse kruiden en een snufje peper en zout. Serveer er gebakken stokbrood met geitenkaas of tapenade (met o.a. fijngesneden olijven) en een salade bij. Ook heerlijk bij aardappelpuree.

Variatie met salami of stoofvlees:

Voeg stukjes salami aan de ratatouille toe of stoof gekruid vlees met deze groenten mee.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen