Sluiten

Aspergetaartjes

  1. Aspergetaartjes

2 plakjes bladerdeeg 

300 g asperges 

15 g boter 

15 g bloem 

1/2 tl mosterd 

25 g geraspte pittige kaas 

1 eidooier, los geklopt 

1/4 dl room of soja cuisine

Asperges schoonmaken (klein stukje van snijvlak wegsnijden, witte asperges schillen, (groene asperges niet schillen) en in 20 tot 25 min. zachtjes gaarkoken. Afgieten (kookvocht bewaren) en in stukken van 3 cm snijden. Oven voorverwarmen op 200°C. Vier vlaaivormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg. Gaatjes in de bodem prikken en 10 min bakken. Ondertussen boter smelten, bloem toevoegen, glad roeren en 1/4 liter van het asperge-kookvocht toevoegen. 10 min zachtjes laten koken. Mosterd, de helft van de kaas, eidooier, room en asperges erdoor scheppen en over de taartbodems verdelen. Bestrooien met een eetlepel kaas en in ongeveer 5 tot 10 min op 220°C goudbruin bakken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen