Sluiten

Oosterse andijvie

  1. Oosterse andijvie

1 kleine krop andijvie

zout en peper naar smaak

nootmuskaat

4 el gemalen kokos

Andijvie in reepjes van 1-2 cm snijden en wassen. De andijvie met weinig water 10 tot 15 min beetgaar koken. Ondertussen kokos onder voortdurend omscheppen in een droge koekenpan licht roosteren totdat hij net bruin begint te kleuren. Andijvie uit de pan halen, goed uit laten lekken en de kokos eroverheen strooien.

Tip: In plaats van kokos kunt u ook een sausje maken van pindakaas of notenmoes: 4 eetlepels pindakaas of notenmoes met een scheutje melk in een steelpan verwarmen, 1 eetlepels bloem in een kopje met een beetje water tot een glad papje roeren en toevoegen aan het pindakaas papje terwijl u voortdurend blijft roeren. Laat de saus een paar minuten koken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen