Sluiten

Zomerandijviesalade

  1. Zomerandijviesalade

1/2 krop andijvie 

1/2 paprika 

1 grapefruit 

2 el zonnebloempitten 

1/2 el olie 

1 el sojasaus 

50 g geiten camembert of blauwe kaas 

dressing: 

citroensap 

(olijf) olie 

1 tl (gedroogde) oregano

Andijviekrop goed wassen, in hele dunne reepjes snijden en in een ruime schaal doen. Dressing maken door ingrediënten goed door elkaar te mixen. De ui fijn snijden en met de dressing door de andijviereepjes roeren. Grapefruit overlangs halveren en de partjes eruit scheppen of snijden en door de andijvie mengen. Kaas en paprika in kleine stukjes snijden en door de sla mengen. Zonnebloempitten op laag vuurtje in koekenpan licht roosteren, dan scheutje olie toevoegen en met sojasaus heel even op een laagje vuurtje laten staan en de knapperige zonnebloempitten even af laten koelen. Andijvie garneren met zonnebloempitten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen