Havermout 'risotto' met raapstelen en asperges

Een bijzondere 'risotto' van havervlokken met voorjaarsgroenten als raapsteeltjes, groene asperges en doperwten. Eet 'm lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

  1. Havermout 'risotto' met raapstelen en asperges

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 500 ml bouillon (van een blokje of zelfgemaakt)1 bosje raapstelen
  • 125 g kastanjechampignons
  • 1 bosje raapstelen
  • 125 g groene asperges
  • 50 g doperwtjes (diepvries kan ook) 
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • snuifje gedroogde tijm
  • een stuk parmezaan om aan tafel eroverheen te raspen

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook fijn. 
  2. Snij de raapstelen in kleine stukjes. Haal van de asperges het houtige onderkantje af en snij ze in stukken. Snij de paddenstoelen in stukjes. 
  3. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. 
  4. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak tot het vocht is verdwenen. Voeg de asperges toe en bak even 2 minuten mee Daarna voeg je de doperwten en de raapstelen toe. Warm alles goed door en strooi de havervlokken erover. Schep door elkaar en warm even door.
  5. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Roer even door en laat de vlokken de bouillon goed opnemen. Voeg dan het volgende scheutje bouillon toe en ga zo door totdat je een smeuiige risotto hebt gekregen of totdat het vocht op is. Dit duurt een paar minuten, dus is veel sneller klaar dan de gewone risotto.
  6. Rasp er aan tafel lekker wat parmezaan over.


Tip: gebruik grove havervlokken, die nemen de lekkere smaken beter op! 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen