Sluiten

Vegan pruimen taart

Een heerlijke vegan taart van speltmeel, met amandelen en pruimen van het seizoen die nu op z'n allerlekkerst zijn!

  1. Vegan pruimen taart

Ingrediënten

  • 225 g speltmeel
  • 32 g olijfolie
  • 32 g ijswater
  • snufje zout
  • 32 g ruwe rietsuiker

Vulling:

  • 3 el gemalen amandelen
  • 1 el speltmeel
  • 32 g ruwe rietsuiker
  • 3 pruimen
  • snufje kaneel
  1. Meng eerst de olijfolie en het water. Meng de overige ingrediënten in een andere kom.
  2. Voeg het olie-watermengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed het tot een deeg. Druk in een voorbereide springvorm / taartvorm. Verspreid met je handen zodat de hoeken gevuld zijn.
  3. Zet de springvorm/taartvorm ongeveer 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  4. Bereid de vulling: Meng in een kom de bloem, suiker, snufje kaneel en de gemalen amandelen. Was en snijd de pruimen.
  5. Haal de springvorm/taartvorm uit de koelkast. Verdeel het bloem, kaneel, suiker + amandelmengsel over het deeg. Verdeel de pruimenstukjes over de bodem.
  6. Bak ca. 40-45 minuten.
  7. Besprenkel eventueel met wat amandelen.

Porties

1 taart

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen