Sluiten

Quiche met artisjok, feta en basilicum

De zachte, licht bittere smaak van artisjok komt goed tot zijn recht in deze romige feta, knoflook, basilicum hartige taart. Lekker met een frisse salade!

  1. Quiche met artisjok, feta en basilicum

Ingrediënten

  • 1  rol bladerdeeg (kant-en-klaar) 
  • 2 artisjokken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 g feta
  • 200 ml melk
  • 3 eieren

  • Provençaalse kruiden
  • verse basilicum
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • taartvorm (een vierkante van 20x20 cm of een ronde met een diameter van 24 cm)

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak de sjalot en de knoflook in een pan, laat het vocht volledig verdampen. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, duw de randen lichtjes aan en rol overtollig deeg af met de deegroller. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.
  3. Snij de artisjokharten in tweeën zoals op de foto of snijd klein voor fijnere stukjes. Verdeel ze over de taartbodem.
  4. Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Giet over de groenten. Verkruimel er de fetakaas over. Bestrooi met basilicum en Provençaalse kruiden.
  5. Bak de quiche 30 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is.

Tip: ook lekker met spinazie, champignons of olijven.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen