Sluiten

Gekookte artisjok met citroen

De artisjok is familie van de distels. De bloemknoppen kun je koken en dan blaadje voor blaadje afpellen, waarbij je alleen het onderste, zachte deel van het blaadje eraf knabbelt. In het midden kom je het ‘hooi’ tegen, wat je verwijderd, zodat het zachte hart en de bodem over blijft. De uiteinde van de artisjokblaadjes en het hart dip je in een sausje, traditioneel in een vinaigrette, maar een mayo-knoflooksausje of yoghurtdip is er erg lekker bij.

  1. Gekookte artisjok met citroen

Ingrediënten

  • 2 artisjokken
  • 1 citroen of citroensap
  • snufje zout
  • fijngesneden knoflook

Bereiding

  1. Maak de artisjokken goed schoon.
  2. Kook de artisjokken voor ongeveer 20 minuten in een ruime pan water met een beetje zout, citroensap en fijngesneden knoflook. 
  3. Dip de artisjok in een knoflooksausje of hummus.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen