Sluiten

Falafel balletjes

Toch wel écht het lekkerste is zelf falafel maken van kikkererwten, verse kruiden zoals koriander en peterselie... Lekker in een wrap met knapperige groente en een frisse yoghurt saus of hummus :)

  1. Falafel balletjes
  • 175 g (bij voorkeur droge) kikkererwten 
  • 1/2 ei
  • 1/2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl paprika poeder
  • peper
  • 1 el verse munt
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el koriander
  • 1/2 rode peper
  • sap en rasp van een 1/2 limoen
  • 1 el tahin
  1. Laat de kikkererwten een nacht weken, giet het water af en pureer glad met een staafmixer. Doe het zout, peper, ei, de fijngesneden rode peper, een heel klein beetje limoensap, komijn en paprikapoeder erbij.
  2. Snipper de ui en pers 2 tenen knoflook uit. Voeg dit samen met de limoenrasp, 1 el van de munt, de peterselie en de koriander toe aan het kikkererwtenmengsel. Draai er balletjes van ter grootte van een bitterbal. Als het beslag wat te nat is voeg dan wat bloem toe, zijn ze juist te droog meng er dan wat olijfolie doorheen. Zet de balletjes minimaal een halfuur in de koelkast zodat ze wat steviger kunnen worden.
  3. Maak ondertussen de saus van 2 tenen knoflook, wat limoensap, tahin en wat verse kruiden (bewaar nog een beetje kruiden om de falafel mee te garneren). Breng op smaak met peper en zout. Bak de balletjes goudbruin in de frituur of in een koekenpan.
  4. Serveer in een wrap met wat hummus en mix van knapperige groente zoals radijsjes, sla en paprika

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen