Sluiten

Geroosterde aubergine-waaiers

Feestelijke aubergine-waaiers, heerlijk voor bij een knapperige couscous-salade met falafel en hummus of baba ganoush, voor een extra groot aubergine-festijn!

  1. Geroosterde aubergine-waaiers

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 8 kleine tomaatjes
  • 150 á 200 g feta kaas
  • Olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • Verse basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de aubergines in over de lengte, niet helemaal maar als een waaier.
  3. Mix de olijfolie met heel fijngesneden knoflook, oregano, peper en zout.
  4. Besprenkel de aubergine met deze kruiden-olijfolie-mix en verspreid de cherrytomaatjes, feta en basilicum.
  5. Schuif het geheel voor 20 minuutjes in de oven.
  6. Als ze klaar zijn: besprenkel eventueel met verse basilicum en edelgistvlokken.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen