Feestelijke aubergine-waaiers, heerlijk voor bij een knapperige couscous-salade met falafel en hummus of baba ganoush, voor een extra groot aubergine-festijn!
Ingrediënten
3 aubergines
8 kleine tomaatjes
150 á 200 g feta kaas
Olijfolie
2 knoflookteentjes
½ theelepel gedroogde oregano
Verse basilicum
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de aubergines in over de lengte, niet helemaal maar als een waaier.
Mix de olijfolie met heel fijngesneden knoflook, oregano, peper en zout.
Besprenkel de aubergine met deze kruiden-olijfolie-mix en verspreid de cherrytomaatjes, feta en basilicum.
Schuif het geheel voor 20 minuutjes in de oven.
Als ze klaar zijn: besprenkel eventueel met verse basilicum en edelgistvlokken.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.