Sluiten

Rabarber-vlierbloesemgalette

De lente is nu echt in volle gang en voor je het weet kun je weer rabarber plukken en vlierbloesemsiroop maken. We hebben deze twee seizoenstoppers gecombineerd in een verrukkelijke galette.

  1. Rabarber-vlierbloesemgalette

Ingrediënten voor het deeg

  • 250 g bloem
  • 150 g boter
  • 3 el rietsuiker
  • 4-6 el ijskoud water

Ingrediënten voor de vulling

  • 500 g rabarber
  • 3 el vlierbloesemsiroop
  • snufje gemalen kardamom
  • snufje zout

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding

  1. Mix bloem en suiker in de mengkom van een keukenmachine, voeg daarna de boter toe en meng met de pulseknop tot een kruimelig deeg. Er mogen nog wat kleine klontjes boter zichtbaar zijn.
  2. Meng steeds 1 el ijskoud water, ook weer met de pulseknop, door het deeg tot het een samenhangend deeg is geworden. Zet daarna voor 1 uur koud weg.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Snij de rabarber in stukjes van 5 cm en meng ze in een kom met de vlierbloesemsiroop, de kardamom en het snufje zout. Laat 30 minuten staan en laat het dan in een vergiet uitlekken, maar vang het vocht op!
  5. Rol het deeg uit op een bebloemd stuk bakpapier tot een ronde lap van 30 cm doorsnee en 0,5 cm dik.
  6. Leg de deeglap met bakpapier en al op een bakplaat. Beleg het deeg met de rabarber (probeer eens een visgraatpatroon zoals op de foto en vouw de randen er goed omheen).
  7. Kwast het opgevangen bocht over de rabarber en over de randen van het deeg. Zet daarna voor 40 minuten in de oven.
  8. Eet met (aardbeien)ijs, geitenkwark of geslagen room.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten + 1,5 uur wachttijd

Totale tijd

2,5 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen