Sluiten

Tuinbonen-erwtenhummus

Een verrassende variatie op de standaard hummus: tuinbonen en erwten! Deze lekker frisse combinatie doet het extra goed door de toevoeging van citroen en munt en smaakt heerlijk op geroosterd brood of op een toastje.

  1. Tuinbonen-erwtenhummus

Ingrediënten

  • 300 g gedopte tuinbonen
  • 200 g tuinerwtjes
  • sap van 1/2e citroen
  • olijfolie, zoveel als nodig is
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el tahin
  • 5 takjes munt
  • zout en peper naar smaak
  • stukje rode peper
  • eetbare wilde bloempjes en kruiden

Benodigdheden

  • keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Kook de bonen en erwten in een paar minuten net gaar in kokend water met een drupje citroensap, giet af en laat afkoelen.
  2. Pers de knoflook uit en hak de munt fijn.
  3. Meng de bonen, erwten, knoflook, tahin en munt in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg beetje bij beetje de olie toe, tot je een gladde puree hebt gekregen.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster desembrood knapperig en besmeer met de hummus. Versier je broodjes met bloemen, kruiden en hele dunne ringetjes rode peper voor een uitbundige lentesfeer!

Tip: Kun je geen verse tuinbonen vinden? Gebruik dan de variant uit pot of blik! Zo kun je op elk moment je eigen hummus maken, wel zo makkelijk.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen