Sluiten

Vegan pulled jackfruit taco's met koolsla

Deze jackfruittaco's zijn een veganistische versie van BBQ pulled pork met een twist. Door de jackfruit te scheuren en te bakken in een spicy BBQ-saus krijg je die zelfde pulled pork structuur. De taco's worden overgoten met een verfrissende lime-koolsla met wortel, verkoelende cashew creme of yoghurt en wat avocado + koriander!

  1. Vegan pulled jackfruit taco's met koolsla

Vulling:

  • 6 tortilla’s
  • 2 blikjes jonge groene jackfruit
  • 2 avocado’s
  • Royaal snufje zout
  • 30 ml (2 eetlepels) neutrale olie
  • 1 ½ - 2 kopjes BBQ-saus

Toppings:

  • Jalapeño
  • Zuivelvrije yoghurt of cashew creme
  •  Gehakte koriander

Koolsla:

  • Halve kool, versnipperd of in dunne plakje
  • 1 grote geraspte wortel
  • 2 tl neutrale olie
  • 1 ½ tl vers limoensap
  • Zout
  • Versgemalen peper
  1.  Giet de jackfruit af en scheur in kleine stukken.
  2. Voeg olie toe aan een pan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je jackfruit en zout toe en bak, onder regelmatig roeren, gedurende 5 minuten tot het lichtbruin is. Zet het vuur laag tot medium-laag, voeg 1 ½ kop BBQ-saus toe en meng om te coaten. 
  3.  Kook, af en toe roerend, gedurende 5 minuten tot alles goed gemengd en verwarmd is. Als de saus uitdroogt, besprenkel dan met een beetje water. Je kunt ook meer barbecuesaus toevoegen als je van een saucy vulling houdt.

    Koolsla maken:

    1. voeg kool, wortel, koriander toe, olie, limoensap, ⅛ theelepel zout en versgemalen peper toe aan een grote kom. Gooi en masseer met de vingers om ingrediënten te combineren en kool zacht te maken. Proef en zet apart.

    Tortilla's: 

    1. Zet tortilla's op een laag vuur van een gasbrander of op de bodem van een zeer hete gietijzeren koekenpan en kook tot beide kanten naar wens verkoold zijn.

    Serveer

    1. Leg 1-2 plakjes avocado op elke tortilla. Voeg jackfruitvulling en slaw toe en bedek met een klodder yoghurt of crema, koriander en in plakjes gesneden jalapeño zoals gewenst.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    10 minuten

    Voorbereidingstijd

    15 minuten

    Totale tijd

    25 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen