Sluiten

Gevulde vegan rollade

Deze vegan rollade is gemaakt van seitan, een nog vrij onbekende vleesvervanger gemaakt van tarwegluten. De vlezige structuur combineert lekker met de hartige smaken van de vulling en de zoete cranberry-rodewijncompote.

  1. Gevulde vegan rollade

Ingrediënten voor de vulling

  • 1 vegan rollade van Wheaty
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 wilde wortelen
  • 1 stengel groenselderij
  • 200 g paddenstoelenmix
  • 15 g verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de cranberry-rodewijncompote

  • 175 g verse cranberries
  • 300 ml Pablo Claro Temperanillo
  • 1 el kaneel
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 5 el suiker

Bereiding

  1. Maak over de gehele lengte van de rollade een driehoekige insnede van ongeveer 5 centimer diep en 4 centimer breed. Verwijder deze ‘kern’ en leg de rollade in een braadslee in de oven. Bak voor 30 minuten op 150˚C.
  2. Doe alle ingrediënten voor de compote in een pannetje en laat voor 20-30 minuten op een laag vuur zachtjes koken totdat de cranberries zacht zijn geworden, de wijn deels is verdampt en het een dikke compote is geworden. Zet opzij.
  3. Snipper de ui en knoflook. Fruit de ui in een bakpan totdat het glazig is en voeg daarna de knoflook toe. Bak voor 2 minuten mee.
  4. Snij de wortelen en groenselderij in kleine stukken en voeg toe aan de pan. Bak ongeveer 10 minuten op middellaag vuur totdat de wortel zacht begint te worden.
  5. Snij de paddenstoelen in plakjes en voeg toe aan het groentemengsel. Laat de paddestoelen slinken en voeg daarna de gesnipperde peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de rollade uit de oven en vul de insnede met de paddenstoelenvulling. Serveer met de cranberry-rodewijncompote.

Tip: De compote kan prima een of twee dagen van tevoren gemaakt worden, dat scheelt tijd op de dag zelf. Warm eventueel even op.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen