Pompoenpoffertjes als nagerecht, maar ook lekker op woensdagmiddag!
Een recept van kok Eric van Veluwen
1. Snijd de pompoen in stukken, ontdoe ze van de zaadlijst, de schil mag blijven zitten
2. Kook de pompoenstukjes in ruim water gaar in ca. 10-12 minuten, afgieten en droog stomen.
3. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine
4. Voeg de eieren, de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe en meng ze verder
5. Haal de vanille uit het stokje, snijd de gember ragfijn en voeg deze ook toe
6. Meng de rozijntjes en de kiemen door het inmiddels verkregen beslag en voeg de kaneel erbij
7. Verhit een koekenpan of (heeft u hem nog??) een poffertjes pan en voeg wat boter toe
8. Maak een proefbakje door een lepel beslag er in te scheppen; het moet een stevig poffertje worden, als ze uitbakt nog wat meel toevoegen
9. Bak alle poffertjes en dien ze op met bv gele room en de kiemen