mandarijn---man.jpg
Eerlijke relaties met alle leveranciers
bloedsinaasappels duur.jpg
De (h)eerlijkste producten
Layer-1.png

Odin. Natuurlijk kan het!

Odin. De supermarkt met idealen

1. De heerlijkste producten, altijd 100% biologisch en liefst biodynamisch

Lekker eten maakt het leven leuk! We kiezen voor groenten en fruit van het seizoen, voor vlees van dieren die met respect zijn behandeld en voor producten die zijn bereid zonder genetische manipulatie. Alles is 100% biologisch en liefst biodynamisch.  

2. Een gezonde keten, van boer tot bord

Precies weten waar je eten vandaan komt? Natuurlijk kan het. Wij kennen en controleren elke schakel zelf. Van grondstoffen tot arbeidsomstandigheden. Nee, waterdicht krijg je het natuurlijk nooit. Maar we doen elke dag ons best om te waarborgen dat jij weet wat je eet. 

3. Klanten die bewust voor Odin kiezen

Onze klanten zijn bijzondere mensen. Ze voelen zich verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven en doen hun boodschappen bewust. Steeds meer klanten worden ook mede-eigenaar van onze coöperatie en betalen minder aan de kassa. Doe je ook mee? 

4. Eerlijke relaties met alle leveranciers

Bij Odin geloven we in een nieuwe, kritische economische moraal. Onze producten zijn eerlijk geprijsd en gefinancierd. Alle betrokkenen in de keten ontvangen een reële vergoeding. Zonder concessies aan kwaliteit natuurlijk! 

5. Winst draait niet alleen om geld

Als winst je enige doel is, dan werk je voor de aandeelhouders. Bij Odin werkt dat anders. Voor ons is geld een middel waarmee we onze idealen kunnen verwezenlijken. Daarom zijn onze winkels eigendom van een coöperatie. Het doel: gezond en eerlijk eten voor iedereen. Nu en straks. Kijk, dat vinden wij nou winst. 

6. Medewerkers met een missie

Bij Odin werken mensen die weten dat het kan: een eerlijke, écht andere supermarkt. 

Daar zetten ze zich keihard voor in. Iedereen is belangrijk. Daarom verdient onze directeur niet meer dan 6 keer het salaris van een winkelmedewerker. Wat betekent dat in de praktijk? Lees het artikel in NRC:‘Ik snap wel dat jij veel meer verdient’. Dat vinden we gewoon fair.

7. Niet puur voor jezelf leven, maar voor het welzijn van ons allemaal

Een gezonde, schone en leefbare aarde. Nu en straks. Goed en lekker eten. Een levendige en vruchtbare bodem. Respect voor dieren. Schoon water. Een leefbaar platteland. Eerlijke afspraken. En genoeg voor iedereen. Doe je mee?