19-092 - odin.nl - BIJ-bew-2.png

Meimaand Bijmaand

Stel je voor dat je een bij bent... 


Tijdens de Meimaand Bijmaand willen we jou meer leren en vertellen over de Odin bijenvolken. In onze workshops kun je meer ontdekken en leren over bijen en andere insecten. Door het sponsoren van een raampje help je direct mee om een complete bijenkast te plaatsen op een biodynamische boerderij.


Sponsor een raampje voor Odin bijenvolken

Odin heeft op 15 plekken, waaronder veel biodynamische boerderijen, bijenkasten staan. Maar we willen er meer! Jij kunt als klant meehelpen. Door het sponsoren van een raampje voor € 15 help je direct mee om een complete bijenkast te plaatsen op een biodynamische boerderij. De raampjes zijn vanaf 6 mei online en in de winkel te koop. 

Hoe werkt het in de winkel: Reken het raampje af bij de kassa, vul je gegevens in en plaats het raampje in de bijenkast. Als je wilt kun je je naam met een (was)krijtje of potlood op het hout van het raampje schrijven. Met 21 raampjes is de kast compleet. De bijenkast wordt opgehaald door Odin imker Jos Willemse en op een bd-boerderij geplaatst. Jouw naam wordt als sponsor vermeld op een koperen plaatje die op de complete kast wordt geplaatst. (maximaal 21 sponsors per kast).

Hoe werkt het online: Voeg 1 of meer raampjes toe aan je winkelmandje. Rond je bestelling af. Het raampje wordt door ons in een bijenkast geplaatst. Zodra de kast vol is wordt ook deze voorzien van een koperen plaatje met de namen van de 21 sponsors (waaronder dus die van jou) en door Jos op een bd-boerderij geplaatst.

Wat als ik niet in een bezorggebied of dicht bij een winkel woon? Je kunt dan € 15 (per raampje) overmaken naar IBAN: NL 69 RABO 0 175862141 Stichting Odin imkerij o.v.v. Sponsoring Odin Bijenraampje.


Boerderij bijenworkshop met Odin imker Jos Willemse

Jos neemt je mee in de wereld van de honingbij. Hij vertelt in geuren en kleuren over alles wat met bijen te maken heeft. En legt uit waarom we graag meer bijen op boerderijen willen. Je ontmoet de Odin bijenvolken. Je ziet de bijen in en om hun kasten. Je vliegt mee naar bloemen, bomen en drinkplaatsen. Je leert waarom insecten graag in een wereld leven met een rijke natuur, zonder bestrijdingsmiddelen. Je gaat op pad om te ontdekken hoe de bijen en andere insecten op en om de boerderij leven. En je spreekt met de boer over je waarnemingen.

De workshops zijn van 11:00-14:00 uur. Neem jij je lunch mee, dan zorgen wij voor koffie, thee en wat lekkers. Be(e) there!


  •  5 mei: Swifterbant, biodynamische boerderij GAOS
  • 12 mei: Ingen, biologisch fruitteeltbedrijf Fruitweelde
  • 19 mei: Vorden, biodynamische boerderij De Vijfsprong
  • 26 mei: Lelystad, biodynamische boerderij De Zonneboog


Meld je hier aan.


Workshops in de winkel met Odin imker Jos Willemse

Hoe leeft een honingbij? Hoe gaat het met de honingbij en andere insecten? Wat doet de Odin imker? Wat kan jij doen? Jos laat je kennis maken met de leefwereld van de honingbij. De workshops zijn van 20:00-21:30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

  • 9 mei Odin Dordrecht
  • 14 mei Odin Driebergen
  • 16 mei Odin Delft
  • 21 mei Odin Alkmaar
  • 23 mei Odin Arnhem
  • 28 mei Odin Amsterdam Zeeburg


Meld je voor deze workshops aan in de winkel.


Ja! Ik wil graag op de hoogte blijven over de Odin imkerij en bijzaken via de Imkerij Nieuwsbrief.