mandarijn---man.jpg

Een gezonde, schone en leefbare aarde. Nu en straks

Odin Bijenboomclub

De Odin Bijenboomclub is in 2015 gestart met als doel: 'Zorgen voor voldoende voedsel voor de bijen in het najaar'. 


In het Odin zomermagazine 2015 vertelde Odin-imker Jos Willemse dat de bijen in de zomer vaak honger hebben. De oplossing zit voor een deel in het aanplanten van heesters, bomen en planten die bloeien op het moment dat er voor de bijen weinig voedsel beschikbaar is. En dat gaat natuurlijk niet altijd vanzelf. Daarom begon er een zoektocht naar een geschikte boom of plant. Zodoende kwamen we toepasselijk uit bij de Bijenboom, ook wel Tetradium Danielli of Stink Es genoemd.
Gelukkig had Odin-collega en mede-Odin-oprichter Jan Brilleman samen met zijn vrouw Erna veel ervaring met het opkweken van Bijenbomen. Door hen geholpen en geïnspireerd zocht de Odin-imker vrijwilligers die thuis één of meerdere exemplaren van deze prachtige boom thuis wilden opkweken. Uiteindelijk melden ruim 300 kwekers zich om mee te doen. In de winter van 2015 op 2016 lagen in 300 koelkasten zaadsetjes bij bijenboomkwekers thuis te wachten op het nieuwe seizoen om opgekweekt te worden. 


Inmiddels zijn we weer een seizoen verder en groeien de bijenbomen rustig verder. Na vier jaar kunnen de jonge boompjes geplant worden op de boerderijen waar de Odin-bijen wonen, of op een andere geschikte plek.


De Odin Bijenboomclub is te volgen via Facebook