slider website bbq tuin diy.jpg

Een optimaal vlees- en vis assortiment

Als duurzame ketenorganisatie willen wij zo zorgvuldig mogelijk omgaan met mens, dier en natuur. Wij maken bewuste keuzes o.a. voor 100% biologisch en zoveel mogelijk biodynamisch. Het is ook onze verantwoording om verliezen in de keten tegen te gaan. Wij willen zoveel mogelijk voorkomen dat geslachte dieren niet geconsumeerd worden. Naast dat verlies van vlees en vis een kostenpost is, vinden wij het erg dat er onnodig dieren gedood zijn. 


Eind mei 2018 vroegen wij onze leden om hun over over ons vlees/vis assortiment en uit de enquête bleek het volgende:

  • 70% eet vlees en/of vis
  • Odin, een speciaalzaak of een reguliere supermarkt zijn de meest voorkomende plekken waar vlees en vis wordt gekocht
  • Bij aankoop van vlees en vis wordt er op het volgende gelet (in volgorde van belangrijkheid)

1. keurmerk
2. herkomst van het product
3. prijs

  • Aanbiedingen op vlees en vis worden meer onbelangrijk dan belangrijk gevonden.
  • Ten slotte geven jullie aan graag meer te willen weten over herkomst, kwaliteit en aanbod van ons assortiment.


Wij zijn erg blij met alle reacties en opmerkingen en nemen dit mee in de verdere besluitvorming van het assortiment. Dankzij deze enquête zien we in dat communiceren over de herkomst en het verhaal achter ons aanbod van vlees en vis enorm belangrijk is. We blijven onze aandacht focussen op het terugdringen van verspilling en het het aanscherpen van maatregelen die hierin het beste werken.  


Heb je nog verdere ideeën of opmerkingen voor ons? Schroom niet om ze ons te laten weten. Vinden we altijd fijn!