Radijs Hout.jpg

Een eerlijke, écht andere supermarkt

Boodschappen doen met ledenvoordeel?

Lid worden van de coöperatie

Voor 100 euro (die je ook in termijnen kunt betalen) kun je een participatie in de coöperatie nemen en draag je bij aan een duurzame voedselketen. Meer participaties kan ook, echter met een maximum van tien. Zeg je op, dan ontvang je de inleg van de participatie(s) weer retour. 


Biologisch boodschappen doen met ledenvoordeel?

In onze winkels en bij de Odin bezorgdienst kun je als lid, met een extra maandelijkse bijdrage, boodschappen doen met ledenvoordeel (zie Ledenbijdrage en voordeel voor meer informatie). In de winkels worden bij alle producten twee prijzen vermeld: de normale prijs en een lagere prijs voor leden. Het principe erachter is eenvoudig. Er zijn allerlei basiskosten om een winkel open en draaiende te houden. Denk aan huur, energie en arbeid. Winkels verrekenen deze kosten in de prijs die de klant betaalt. Als je veel boodschappen doet bij een winkel betaal je normaal dus een hoger percentage mee aan deze vaste lasten. 


Ledenbijdrage en voordeel

Als klanten vooraf al in de basiskosten bijdragen, dan hoeven deze minder in de eindprijs berekend te worden en kunnen de prijzen dus naar beneden. Hoe meer boodschappen je doet hoe groter het voordeel is. Kwestie van gezond verstand.

Het maandbedrag is zo berekend dat wanneer je wekelijks tussen de 22 en 30 euro boodschappen doet je al voordeel hebt. Afhankelijk van de producten die je koopt is het voordeel gemiddeld tussen de 15% en 20%. Na het scannen van de ledenpas worden de ledenprijzen automatisch berekend aan de kassa. In de bezorgdienst is het ledenvoordeel gekoppeld aan je persoonlijke account. Het ledenvoordeel wordt zichtbaar op de afleverbon.


Kosten lidmaatschap per maand 

Studenten*    € 11,- per maand
Huishouden 1 volwassene** € 16,- per maand
Huishouden 2 volwassenen  € 21,- per maand
Iedere extra volwassene € 5,- per maand
Kinderen onder de 18 jaar gratis
Scholen en kinderdagverblijven € 16,- per maand
Zakelijk  € 21,- per maand

* Op vertoon van een geldig bewijs van inschrijving. Moet per studiejaar verlengd worden.

** Een volwassene is 18 jaar of ouder. Kinderen zijn gratis. Aanmelden voor het ledenvoordeel

Aanmelden kan in een van onze biologische supermarkten, in twee eenvoudige stappen:

  1. Je wordt eerst mede-eigenaar (=lid) van de coöperatie. Dat kan met 1 participatie van 100 euro. Meer kan natuurlijk ook. Je kunt ook aspirantlid worden. Dan betaal je de eerste 50 euro in één keer en de rest in vijf maandelijkse termijnen .
  2. Vervolgens schrijf je je in voor het ledenvoordeelsysteem. Ook dat kan bij de kassa. Je eerste maandbijdrage reken je direct af. Daarna betaal je elke maand per automatische incasso. Je krijgt meteen een tijdelijke ’klant met gezond verstand’-pas, zodat je direct boodschappen kunt doen met voordeel. Je persoonlijke pas met foto ligt ongeveer een week later voor je klaar.
  • Per huishouden (m.u.v. studenten) kun je 1 extra partnerpas aanvragen in de winkel. 
  • Met je ledenpas ontvang je ledenvoordeel op alle producten, m.u.v. Odin-abonnementen, boeken, kaarten, tijdschriften, cadeaubonnen, tassen en statiegeld. 
  • Van gedachten veranderd? Kan gebeuren. Als je je lidmaatschap opzegt, krijg je het participatiebedrag teruggestort.


Even een maandje niet?

Ga je op vakantie of komt het even niet uit? Geen punt. Dan zet je het ledenvoordeelsysteem gewoon even uit en betaal je geen lidmaatschapskosten. Geef het uiterlijk 7 dagen vóór het einde van de maand door aan de informatiebalie in de winkel of email naar: cooperatie@odin.nl. Dit kan alleen per volle kalendermaand.