Radijs Hout.jpg

Een eerlijke, écht andere supermarkt

Al je boodschappen doen met ledenvoordeel

In onze winkels en bij de Odin bezorgdienst kun je als lid, met een extra maandelijkse bijdrage, boodschappen doen met ledenvoordeel. In de winkels worden bij alle producten twee prijzen vermeld: de normale prijs en een lagere prijs voor leden. Het principe erachter is eenvoudig. Er zijn allerlei basiskosten om een winkel open en draaiende te houden. Denk aan huur, energie en arbeid. Winkels verrekenen deze kosten in de prijs die de klant betaalt. Als je veel boodschappen doet bij een winkel betaal je normaal dus een hoger percentage mee aan deze vaste lasten. 


Ledenbijdrage en voordeel

Als klanten vooraf al in de basiskosten bijdragen, dan hoeven deze minder in de eindprijs berekend te worden en kunnen de prijzen dus naar beneden. Hoe meer boodschappen je doet hoe groter het voordeel is. Kwestie van gezond verstand.

Het maandbedrag is zo berekend dat wanneer je wekelijks tussen de 22 en 30 euro boodschappen doet je al voordeel hebt. Afhankelijk van de producten die je koopt is het voordeel gemiddeld tussen de 15% en 20%. Na het scannen van de ledenpas worden de ledenprijzen automatisch berekend aan de kassa. In de bezorgdienst is het ledenvoordeel gekoppeld aan je persoonlijke account. 

Hoe het werkt

Doe je mee aan het ledenvoordeel, dan wordt aan het begin van iedere maand je maandbijdrage geïncasseerd. 

M.i.v. 1 januari 2018 wordt het maandbedrag (bijv. 11, 16, 21 euro) als tegoed op je ledenpas gezet of aan je online account toegevoegd. We noemen dit saldo maandbijdrage. Iedere keer als je boodschappen doet, wordt je ledenvoordeel automatisch met je saldo maandbijdrage verrekend.


Als je saldo maandbijdrage bij nul is aangekomen, stopt het verrekenen, maar gaat je ledenvoordeel natuurlijk gewoon door. Je maandbijdrage gaat niet verloren. Is er aan het einde van de maand nog saldo maandbijdrage over, dan wordt dit automatisch omgezet in boodschappentegoed op je ledenpas of online account. Hier kun je vervolgens boodschappen mee betalen. Dus doe je een maand nauwelijks of geen boodschappen, dan gaat je maandbijdrage niet verloren.


Zeker zo belangrijk

Met je lidmaatschap draag je bij aan een duurzame voedselketen. En naast het duurzaam boodschappen doen, biedt een lidmaatschap je nog meer leuks. Je kan bijvoorbeeld meedoen aan inspirerende workshops, lezingen, rondleidingen, filmavonden en boerderijuitstapjes. Zo investeer je in jezelf, je familie en de wereld om je heen.

Kosten lidmaatschap per maand 

Studenten*   

€ 11,- per maand

Huishouden 1 volwassene**

€ 16,- per maand

Huishouden 2 volwassenen 

€ 21,- per maand

Iedere extra volwassene

€ 5,- per maand

Kinderen onder de 18 jaar

gratis

Scholen en kinderdagverblijven

€ 16,- per maand

Zakelijk 

€ 21,- per maand

* Op vertoon van een geldig bewijs van inschrijving. Moet per studiejaar verlengd worden.

** Een volwassene is 18 jaar of ouder. Kinderen zijn gratis. 


Aanmelden voor het ledenvoordeel?

Kijk dan hier.


Even een tijdje niet?

Ga je voor langere tijd naar het buitenland of woon je tijdelijk niet in de buurt van een Odin winkel? Geen punt. Dan zet je het ledenvoordeelsysteem gewoon even uit en betaal je geen lidmaatschapskosten. Geef het uiterlijk 7 dagen vóór het einde van de maand door aan de informatiebalie in de winkel of email naar: cooperatie@odin.nl. Dit kan alleen per volle kalendermaand.