voorjaar_salade_kom.jpg

Zo werkt jouw geld positief

Investeer in je coöperatie - zo werkt je geld positief

Coöperatie Odin groeit. Dat is positief. Want samen werken we aan een stabiele stroom van gezonde kwaliteitsvoeding in een vernieuwend, duurzaam economisch systeem. En dat is in het belang van ons allen, nu en in de toekomst. Voor groei is geld nodig. Daarbij streven we zoveel mogelijk naar zelffinanciering. Dus steeds minder lenen bij banken, maar financiering door leden.


Participaties

Je bent al lid van Coöperatie Odin met minimaal een participatie van € 100. Maar je kunt ook meer participaties nemen, voor participerende leden tot een maximum van tien. 


Punten kopen & sparen

Bij aankoop van producten in de winkel kun je per euro aan boodschappen een punt kopen voor € 0,10. Wekelijks ontvang je ook punten cadeau bij diverse aanbiedingen. Zowel koop- als spaarpunten worden op je ledenpas en online account bijgeschreven. Bij 480 punten wordt het puntensaldo op de pas omgezet in een boodschappentegoed van 50 euro. Je ontvangt dus een rentevergoeding van 4%. Alle nog niet uitbetaalde punten vormen samen meer dan € 175.000. Dit bedrag zorgt voor een stabiele basis op de balans van onze coöperatie.


Voorraadfonds

Het Odin Voorraadfonds is opgericht om leden in staat te stellen met grotere bedragen de bedrijfsactiviteiten van de coöperatie te financieren. Je leent aan de coöperatie minimaal 500 euro en ontvangt een rente tot maximaal 4%. Dat is meer rente dan op je spaarrekening! Het Odin Voorraadfonds is bedoeld ter financiering van de voorraden van de coöperatie-winkels waar het ledenvoordeelsysteem is ingevoerd. Dat gaat inmiddels om een bedrag van 1,35 miljoen euro. Dit is inclusief de voorraad die voor deze winkels in het centrale magazijn in Geldermalsen staat. En daarbij rekenen we ook de voorschotten op de oogst die we aan bepaalde leveranciers betalen. Het bedrag wordt tot nu toe door banken gefinancierd. Met het Odin Voorraadfonds willen we deze financiering vervangen door ledenfinanciering. Per begin maart 2017 bevat het Odin Voorraadfonds ruim 600.000 euro aan door leden ingebrachte leningen.


Deelname in de ledenfinanciering van het Odin Voorraadfonds is alleen mogelijk voor leden van de Coöperatie Odin U.A. Het betreft een risicodragende lening aan de coöperatie van minimaal 500 euro (of een veelvoud hiervan). Je kunt uit twee verschillende looptijden kiezen, namelijk 3 jaar of 5 jaar. Voor de verschillende looptijden, aflossingsmogelijkheden en uitbetalingsopties worden verschillende rentepercentages vastgesteld.


Ga naar het digitale aanmeldformulier en meld je aan voor een lening aan het Odin Voorraadfonds. 
Let op: inloggen kan alleen met het lidmaatschapsnummer (het nummer onder de barcode op jouw ledenpas).


In het Informatieblad bij het Reglement Ledenfinanciering Odin Voorraadfonds vind je alle keuzeopties, beperkende voorwaarden en actuele rentepercentages op een rijtje. Klik hier voor het Reglement Ledenfinanciering Odin Voorraadfonds.Bekijk dan hier onze digitale folder als pdf over het voorraadfonds.


Overzicht rentepercentages Odin Voorraadfonds 2018: 
bedrag   looptijd aflossing rente rente op kaart
€  500,- of  3 jaar na 3 jaar ineens 3,00% 3,50%
€1.000,- een 3 jaar na 3 jaar ineens 3,00% 3,50%
€1.000,- veelvoud 5 jaar na 5 jaar ineens 3,50% 4,00%
€1.000,- hiervan  3 jaar in gelijke delen per jaar 2,50% 3,00%
€1.000,-   5 jaar in gelijke delen per jaar 3,00% 3,50%


Meer informatie?

Via het ledenbulletin worden leden regelmatig geïnformeerd over o.a. ontwikkelingen en financiële stand van zaken. Het jaarlijkse bestuursverslag van de coöperatie kan je opvragen per email.