Zo uit de grond, op je bord. Schuif mee aan aan de lange tafel langs de akker of in de kas.
Wanneer in mei het oogstseizoen start, geven David Luijendijk, biodynamische teler en Odin-leverancier, en Ilse van den Bosch, biodynamische kok, het eerste Kwekerij-diner. Vooraf geeft David een rondleiding over zijn land en door de kas. Hij stelt de groenten voor die de hoofdrol spelen in de maaltijden en vertelt over de vele gewassen die hij het jaar rond teelt. Vol passie laat hij zien dat een houdbaar voedselsysteem en een gezonde landbouwcultuur mogelijk zijn. Dat de wereld mooi kan zijn, wanneer we bewuste keuzes maken in wat we eten. De pure smaak van groenten, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten. Ilse bereidt de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest en met aandacht voor moeder aarde. Zij vertelt hoe zij de biodynamische processen die werkzaam zijn op het land, doorvoert in haar keuken.
Deze Kwekerij-diners zijn onderdeel van het project Biodyneren van de Biodynamische
Vereniging. Kijk hier voor meer diners op.