Helaas is het maximaal aantal plekken al bereikt.
Geniet van een heerlijk biologisch driegangenmenu, gemaakt door topkok Eric van Veluwen van Antropia en onze eigen topkok Janneke Meijer. Tussen de gangen door word je bijgepraat over biodynamische landbouw, diens 100-jarige bestaan en wat het ons kan brengen voor de toekomst. En over de ambitie van Zutphen om de eerste Biostad van Nederland te worden.
Zutphen heeft de ambitie om de eerste Biostad van Nederland te worden. Daarom organiseert Odin in deze mooie, historische stad dit jaar een drieluik aan diners met elk hun eigen thema. We hebben al twee succesvolle diners achter de rug. De laatste is op donderdag 26 september en heeft als thema: 100 jaar biodynamische landbouw met de voeten op de grond.
Je merkt in deze tijd de zoektocht naar nieuwe perspectieven voor de landbouw. Zo poppen er steeds ‘nieuwe’ namen op: milieuvriendelijke landbouw, duurzame landbouw, ecologische landbouw, regeneratieve landbouw, kringlooplandbouw, plantaardige landbouw, natuurinclusieve landbouw, permacultuur, dierwaardige landbouw, agroforestry, diervriendelijke landbouw, beterlevenlandbouw, voedselboslandbouw, enzovoort.
Het zijn stromingen en benamingen die met elkaar gemeen hebben, dat ze een reactie zijn op de scheefgroei in de gangbare landbouw. Ze staan voor méér boeren, of méér natuur, of méér betrokkenheid, of meer kruiden, of meer ruimte voor dieren, of meer biodiversiteit; eigenlijk meer van alles waaraan door de landbouw van de afgelopen honderd jaar een gruwelijk tekort is ontstaan. Soms zijn het groene stickers op schijnduurzaamheid, zoals de term ‘regeneratieve’ landbouw, waarmee de agro-industrie probeert om echte duurzaamheid te laten verwateren. De meeste van de nieuwe stromingen echter hebben een waardevolle bijdrage aan een deel van de oplossing.
De vraag is: welke bijdrage kan de biodynamische landbouwmethode met 100 jaar ervaring de komende jaren leveren aan de noodzakelijke verandering van ons voedselsysteem? Zowel op ecologisch, economisch als sociaal vlak. Een spannende vraag met alle urgente vraagstukken die er liggen. Genoeg stof tot nadenken!
Het driegangen menu is in de basis vegetarisch en bereid met 100% biologische en zoveel mogelijk biodynamische producten.
Eric van Veluwen (Biostad Zutphen), Tineke van den Berg (Stadsboerderij Almere) en Gerjo Koskamp (Boerderij Ruimzicht).
Merle Koomans van den Dries (directie Odin) is de gastvrouw van deze avond.
Donderdag 26 september - 18:00 Inloop - 18.30 Start diner - 21.15 Einde
Harenbergweg 1, Zutphen
Dit diner organiseren we samen met De Kaardebol, wat ligt in een prachtige setting. Hun motto van duurzaam samen leren, werken en leven past perfect bij de missie van Odin en de ambitie van Zutphen om de eerste Biostad van Nederland te worden.
€35 p.p. (incl. 3 drankjes, water en koffie/thee). De betaling vindt plaats ter plekke, bij voorkeur met pin, contant alleen gepast mogelijk.
Het maximum aantal plekken is bereikt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst. Dit kan middels dit formulier.