Foniosalade met kikkererwten, witlof en komijnyoghurt
Foniosalade met kikkererwten, witlof en komijnyoghurt
Fonio is een mineraalrijke, licht verteerbare graansoort, die qua smaak een beetje aan quinoa verwant is. Probeer dit recept eens als lekker bijgerecht bij een bbq of met knapperig brood als lunch!
Ingredienten
200 g Griekse yoghurt
1 tl komijnpoeder
200 g fonio
1 l groentebouillon
1 rode ui
2 stronkjes witlof
½ komkommer
150 g wilde tomaten
1 pot kikkererwten (350 gram)
25 g gehakte peterselie of korander
een handjevol zonnebloempitten, lijnzaad, zwart en wit sesamzaad, hennepzaad
voor de dressing
1 el acaciahoning of agavesiroop
sap van 1 citroen
50 ml olijfolie
Porties
4
Bereidingstijd
6 uur wachttijd
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Leg een schone theedoek of kaasdoek in een zeef op een kom en schep de yoghurt erin. Zet in de koelkast en laat 6 uur uitlekken. Klop het daarna door met komijn en wat zout en peper.
Kook de fonio volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Kook het niet te lang en laat afkoelen. Roer steeds even door, zodat het geen pap wordt.
Snij de ui en witlof in reepjes, de komkommer en tomaten in blokjes en meng door elkaar.
Leeg de pot kikkererwten in een zeeg, Wrijf onder de stromende kraan de velletjes zoveel mogelijk van de kikkererwten en voeg toe aan het groentenmengsel.
Klop een dressing van honing, citroensap en olie. Meng, samen met peterselie of koriander, door de salade. Hou wat blaadjes achter ter garnering.
Schep op borden met wat van de yoghurt, een drizzle olijfolie en pitten of zaadjes.
Tip: eet er een lekker platbrood of naan uit de oven bij.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.