Echt waar: zelf mayonaise maken is heel makkelijk! Doe het één keer en je wil nooit meer terug naar een potje. Let er wel op je een vrij neutrale olie gebruikt, een heftige olijfolie kun je beter niet proberen!
Ingrediënten
2 eierdooiers
1 el natuurazijn
1/2 el mosterd
200 ml zonnebloemolie of milde olijfolie
Benodigdheden
staafmixer
Porties
1 bakje, ca. 250 ml
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
10 minuten
Bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, met een snufje zout in een hoge maatbeker.
Pureer kort met een staafmixer. Voeg langzaam een scheut olie toe, mix weer en herhaal dit tot je ziet dat de olie gaat binden. Voeg nu een grotere hoeveelheid olie toe en mix tot het de goede dikte heeft. Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikker de mayonaise wordt.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.