Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Samosa’s

Samosa’s zijn de ideale feestelijke snack om samen te maken in het weekend en het leven te vieren. Lekker knapperig en kruidig vol Indian spices en fris met een minty raita, pompoenchutney en spicy saus.

  1. Samosa’s

Ingrediënten voor de samosa’s

  • (vegan) bladerdeeg
  • 4 aardappels
  • 2 el kikkererwten
  • 2 el bevroren groene erwten
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl fijngesneden gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl chilipoeder
  • bosje verse koriander
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de munt-raita

  • 100 ml (vegan) yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • bosje verse munt
  • eventueel groene chili
  • peper en zout naar smaak

Porties

10 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de zaden tot de geur vrij komt. Stamp de kruiden fijn in een vijzel.
  3. Bak de fijngestampte kruiden met de fijngesneden knoflook, gember en verse koriander in wat olie. Voeg peper en zout toe naar smaak. 
  4. Voeg aan het kruidenmengsel de aardappels, kikkererwten en groene erwten toe. Laat een paar minuutjes pruttelen met wat water. Laat afkoelen. 
  5. Verhit de oven voor op 180 °C.
  6. Verdeel het bladerdeeg in vierkante vlakken. Snij een cirkel uit dit vierkante vlak. Snij doormidden zodat je halve cirkels krijgt. Deze vormen de basis van je samosa.
  7. Je gaat er nu hoorntjes van vouwen. Leg een halve cirkel in je handpalm, met de cirkel naar onder. Vouw de bovenkanten naar elkaar toe zodat je een soort ijshoorntje krijgt. Tussen de twee vellen doe je wat water als lijm. Vul het hoorntje met het mengsel.
  8. Vouw nu ook de bovenkant dicht, zorg ervoor dat rondom water zit zodat de samosa goed dichtplakt. 
  9. Bak de samosa’s voor 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
  10. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de munt-raita in een bakje en breng op smaak. Serveer met de warme samosa’s. 

Tip: hulp nodig met het vouwen van de samosa's? Bekijk dan dit filmpje.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen