Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Vegan bbq seitan steak

Vegan seitan met zelfgemaakte marinade wordt extra lekker even op de bbq of in de grill! Lekker met een beetje veganistische knoflookboter of mierikswortelsaus om in te dippen, naast gebakken of geroosterde aardappelen, een caesarsalade en wat gegrilde groenten. Dit recept is ook geschikt om een veganistische steak sandwich mee te maken of in plakjes voor wokgerechten, stoofschotels of soepen.

  1. Vegan bbq seitan steak

Ingrediënten voor de seitan

  • 1 pot kant en klare seitan chuncks of:
  • 120 gram tarwegluten
  • 3 eetelepels edelgistvlokken
  • 150 ml bouillon
  • 2 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst

Ingrediënten voor de marinade

  • 3 el water
  • 2 el tamari
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olie
  • 1 el veganistische worcestersaus
  • 1/2 tl gele mosterd
  • 1 en 1/2 el bruine suiker
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • snufje zout en peper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

2 uur (seitan koken en marineren)

Totale tijd

2 uur en 15 minuten

Bereiding

  1. Gebruik je kant en klare seitan? Dan kun je gelijk door naar stap 4.
  2. Zelf seitan maken? Mix alle seitan ingrediënten in een kom, kneed met je handen tot mooie 'homp' en laat halfuurtje rusten.
  3. Kook de seitan een uur in een pan met bouillon. Na een uurtje is de seitan klaar en kun je 'm snijden in kleinere stukken.
  4. Maak de marinade: doe alle ingrediënten in een middelgrote kom en klop tot de suiker is opgelost. Zet voor paar minuten opzij.
  5. Giet de marinade gelijkmatig over de steaks seitan. Marinade voor minimaal een uur of langer laten intrekken. Voor een betere smaak en textuur is langer of zelfs een hele nacht nog beterr.
  6. Grill de steaks op je grillpan of bbq op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten per kant, om wat goede houtskoolstrepen en smaak te krijgen! Regelmatig bedruipen met de marinade.
  7. Als ze klaar zijn kun je nog wat extra marinade toe voegen voor extra sappigheid.
  8. Serveer en geniet!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

2 uur (seitan koken en marineren)

Totale tijd

2 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen