Odin-Receptenboek

koolraap (informatie) voor 2 personen

Ingrediėnten: Zachtzoete verwennerij in de winter

koolraap
 
Bereidingswijze: Koolraap is een grote stevige knol met oranjegeel vruchtvlees en een ruwe schil. Het heeft een zachte smaak. Het kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld kerrie, nootmuskaat, tijm of met pindasaus of een bechamelsaus. Bereiding: Snijd de bovenkant van de koolraap af en snijd de rest in plakken van ongeveer 1 cm dik, schil deze en snijd ze in blokjes of staafjes. Kook of stoof de koolraap in een laagje water in 15 min. beetgaar. Giet het vocht af en laat de blokjes met een klontje boter of een scheutje olie nog even stoven of maak er puree van. Heerlijk zoet met vruchtensiroop, gekaramelliseerde suiker of hartig met een scheutje ketjap en/of sesamolie. Koolraap is op een koele plaats of in de groentelade van de koelkast makkelijk een week te bewaren. Koolraap is zeer gezond Ze bevat veel vitaminen: A, B, C, D, E en de mineralen arsenicum, zwavel en fosfor.

Verstuur dit receptVerstuur dit recept
Print dit receptPrint dit recept

Zoek een receptZoek een recept
Naar de vorige paginaNaar vorige pagina